Förvara campingmaten väl

Det finns många olika sätt att förvara mat på när man beger sig ut på en campingtur. När man campar är man vanligtvis borta flera nätter och det är därför viktigt att se till att maten man har med sig håller sig fräsch.

Ett mycket vanligt alternativ när man inte har tillgång till ett kylskåp är att ta med sig en kylväska med kylklampar i. Befinner man sig på en campingplats brukar man enkelt kunna byta ut dessa klampar så att väskan alltid håller en sval temperatur. Skulle man istället befinna sig på en plats som inte erbjuder denna typ av service kan man istället satsa på en kylväska med komprecamping-1640084_960_720ssor som brukar finnas på båtar. Denna väska håller maten fräsch under hela campingresan!

Det kan ibland vara så att man inte har tillgång till någon typ av kylförvaring och då får man istället äta frystorkad mat. Nuförtiden finns det mängder med bra och god frystorkad mat som man kan använda, men även många olika typer av pulver som man enkelt blandar ut med vatten. Du hittar både soppor, såser, kräm, potatismos eller mjölk i pulverform.

Att bege sig ut på en campingtur är något som ska vara roligt och spännande. Därför gör man helt rätt i att vara så väl förberedd som man bara kan bli. En stor del till att äventyret blir lyckat är självklart att se till att man inte behöva gå hungriga, antingen genom att ha tagit med sig fel typ av mat, eller att maten inte har klarat av temperaturen.

Planerar man att campa på flera olika ställen och enbart stanna en eller två nätter på varje plats, kan man med fördel införskaffa maten allt eftersom. Troligtvis kommer man att åka förbi en affär eller matplats och kan då köpa med mat som räcker för den tid man ska stanna på campingplatsen, innan man beger sig av till nästa destination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *