Konservmat vid camping

Det finns många anledningar till att campande människor väljer just konservburkar som grund i den mat som kommer att ätas. Om man campar ute i skog och mark är det sällan man har en restaurang eller en affär i närheten, burkmat-hotcanom man inte sett till att vara nära en sådan det vill säga.

Konservburkar finns i många olika storlekar och innehåller allt från köttprodukter, färdiga måltider som soppa eller köttfärssås och spaghetti, men även som grönsaker och frukt. Detta är en mycket smidig produkt som håller sig fruktansvärt länge. Anledningen till sin långa hållbarhet är att burkarna är så pass hårt åtslutna där all luft har pressats ur, vilket gör att maten kan hålla sig fräsch i många år.

Vissa tycker att mat som legat i konservburkar kan ha en lite metallisk smak. Denna bieffekt är inte farlig utan beror på hur maten har förvarats. Ska man vara ute på en länge campingtur och kanske bara kommer ha tillgång till ett spritkök, är konserver det absolut bästa att ha med sig.

För den som inte gillar konserver från butiken, kan man konservera sin mat själv. Det är lite pyssligt, men brukar inte ta allt för lång tid att göra. Fördelen med att köpa konserverna direkt från mataffären är att det finns ett mycket stort utbud av olika typ av mat och grönsaker, men även att det är en mycket billig produkt. Innan en campingtur är det vanligtvis mycket annat som man ska hinna planera och då kan det vara skönt att veta att man kan sluta fundera över vad man ska äta och hur man ska kunna förvara det på ett bra sätt.

Kom ihåg att alltid städa ordentligt efter dig i naturen. Konservburkar är mycket vassa och andra människor eller djur kan skada sig riktigt ordentligt om det vill sig illa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *