Mat och dryck till campingen

Att åka ut och campa tillsammans med vänner eller familj är något som många människor uppskattar och gärna gör på sin fritid. I Sverige är det mycket vanligt och har nästan blivit som en tradition för många.

Det finns en hel del saker att tänka på när man beger sig ut för att bo och leva det lite enklare livet ett tag. Trots att man kan ha med spritkök eller kylväskor, har mcamping-1031360_960_720an inte tillgång till samma förvaringssätt av mat som man har hemma i sitt hus eller lägenhet.

Bor man i en husvagn eller husbil har man vanligtvis samma typer av saker som hemma, kylskåp och spis förekommer oftast och man behöver inte tänka så mycket på att maten ska vara enkel och smidig. När det kommer till att bo i tält är det en helt annan historia och man måste se till att den mat man har med sig räcker och håller under tiden som man kommer att vara borta. Finns det dessutom ingen restaurang i närheten är det ännu viktigare att man har planerat rätt.

Vet man redan innan att man inte kommer ha några möjligheter att besöka en affär eller restaurang är det viktigt att se till att maten man har med sig kommer hålla och gärna klara av olika typer av temperaturer. Idag finns ett bra och stort utbud av konserver eller torkad mat som är lätt att förpacka och går att äta när som helst. Många väljer att förbereda mat hemma och grilla över öppen eld och tar man vildmarkslivet på allvar kan man även se till att ta med sig ett fiskespö för att fånga sin egen middag.

Trots att maten är mycket viktig är det ännu mer noga med att ha med sig mycket vätska. Vatten håller sig fräschats längst, men det kan även vara bra att ha med något sött att få energi av. På de allra flesta campingplatser finns allt man behöver, som toalett, kök att låna eller café, vilket gör att man inte behöver planera lika mycket som om man kommer befinna sig på en mer ensam plats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *