Smartare campingmat

Campingmat behöver inte innebära bara konserver utan om du är lite mer kreativ kan du få riktigt god campingmat att äta hela resan. En del av maten förbereds innan medan annan mat kan du tillaga direkt på plats. Här får du några tips angående just lite roligare campingmat.

Som du säkert redan förstått ska du ta tillvara på det du hittar i naturen, men en del saker har du givetvis med dig själv, speciellt 5733464781_8787e851b0_bsaker som är hållbara. Det kan vara lök, lite grönsaker på konserv med mera som kanske inte är så roliga att äta som det är. De kan dock kan bidra till en helt fantastisk fiskgryta. Nudlar håller hur länge som helst och det finns pulverpåsar du kan köpa och tillaga efter att du endast har kokat vatten. Ska du ändå göra en eld kommer det inte vara ett problem att koka vatten. Om du campar under de i särklass varmaste månaderna kommer ditt utbud av mat bli mer begränsat då maten inte bör vara i väldigt varmt klimat. Även detta finns det tips och tricks för och du kan som exempel gräva ett hål i marken för att hålla din mat svalare.

Många upplever att bara man tänker till lite och tar med tillbehör som potatissallad med mera så kan en vanlig måltid som grillad korv bli något helt fantastiskt. Ha i åtanke att när du campar behöver du få i dig mycket energi så att du orkar ta in de fantastiska upplevelserna. Ofta blir man hungrigare ute i naturen.

Tonfiskpasta är exempel på något du kan tillaga när du befinner dig ute i vildmarken. Fisk är rikt på protein och energi och pasta ger dig mycket energi i form av kolhydrater. När du är ute i naturen finns det ingen anledning att dra ned på maten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *