Tillaga fisk i vildmarken

Att laga mat ute i vildmarken kan ses som en utmaning. Ofta är det mycket roligt och tillfredsställande att fånga och äta sin egen mat och du kommer att känna dig mer som ett med naturen än om du endast äter konserver och färdig mat. När du har lyckats fånga fisk funderar du sannolikt på hur du ska göra för att tillaga den på bästa sätt. En del föredrar att tillagafish-1133087_960_720 fiskarna hela och rensa dem i efterhand medan andra föredrar att rensa fisken först. Det är helt upp till dig.

Om du har med dig lite aluminiumfolie kan du lägga fisken i detta och grilla den på elden. Givetvis måste du vara medveten om hur man gör en eld för att lyckas med detta. Alla matlagningstekniker i detta avsnitt kommer att förutse att du vet hur man gör en eld och har gjort en eld. Du kan köpa campingutrustning hos Active Outfit och allt annat du behöver.

Det går även att rigga fisken genom att placera den på en Y-formad pinne en bit från elden. Köttet på fisken ska inte röra elden när du gör på det sättet. Då kommer det att brännas och brinna upp och din mat har gått förlorad. En teknik som många väljer att använda sig av är att skära upp fisken i små bitar och grilla den på grillspett. Det går mycket snabbt att tillaga fisken på detta sätt över eld och dessutom är det mindre risk att bränna något samtidigt som allt blir genomstekt. Om du har en plåtburk kan du även placera fisken i denna och ställa den direkt på elden.

Du kan utöver det även använda dig av flata stenar med mera för att få till ett stekbräde. Det fungerar inte endast på fisk utan även på allt annat som du kan komma på att du vill steka ute i vildmarken. Ta tillvara på naturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *